Обука и саветовање се све више приближавају

Децембар 2018

Статистика семинара наглашава добру 2018 годину.

Због промењених захтева клијената видимо да се саветовање и обука све више приближавају. Наше радионице и тренинзи су индивидуално дизајнирани и увијек имају савјетодавни карактер; подручја су међусобно испреплетена. У форматима обуке и цоацхинга видимо тренд ка раду у мањим групама (1 до 4 особе), истовремено повећавајући разноликост формата и мјешовитих облика консултација.

Ове године смо направили статистику по први пут. Наши лични тренинзи и обука у интеркултуралној комуникацији, међународним тимским тренинзима и индивидуалним тренинзима за емигранте, као и пар и обука за породице које одлазе ове године, оствариле су огроман пораст од 56% што нас чини веома узбуђеним.

Обука и радионице се одржавају широм Европе, по могућности на лицу мјеста, како би се директно искуство стекло у формату. Припремамо, на пример, руководиоце немачких и међународних бизниса у Литванији, Мађарској, Румунији, Србији или Русији, да пратимо тимове аустро-хрватских заједничких улагања или швајцарске топ менаџере у његовој транзицији из Кине у Пољску. Тематски семинари као што су „Корпоративне вриједности“, „Одрживост“ или „Волонтирање за предузећа“ постају важнији за наше клијенте.

У нашем консултантском раду углавном радимо у различитим облицима радионица са различитим међународним учесницима. У стратегијском и организационом развоју посебно је корисна употреба интерактивних и креативних метода. Прилагодили смо их од цертифицираних инструмената за обуку. Поред тога, организујемо и модерирамо вишејезичне конференције, семинаре, специјалистичке конференције и симпозије, фокус групе за истраживање и евалуацију, итд. Такође смо именовани у Савјетодавни одбор гдје желимо да допринесемо и нашој стручности и методологији савјетовања.

Сви формати обуке и радионице се редовно оцјењују. У 2018. години, укупно 922 учесника оцијењено је 1.28 (графикон 1 врло добар - 5 лош). Хвала вам на повратним информацијама и радујемо се даљим занимљивим задацима.

Нове димензије економског и друштвеног напретка

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting