OEC prepoznat kao partner pri izobrazbi od Njemačkog kodeksa održivosti

Oktobar 2016

Kao priznati partner u obrazovanju od strane Njemačkog kodeksa održivosti (DNK), preduzeće Open Europe Consulting može da kvalificirano savjetuje organizacije kod izvještavanja kodeksa održivosti.

Od 2017. godine je izvještavanje o održivosti obvezujuće za velika preduzeća sa sjedištem u Europskoj uniji. Njemački kodeks održivosti (DNK) pruža okvir za podnošenje izvještaja kod nefinansirajućih usluga i obuhvata četiri oblasti izvještavanja (strategiju, upravljanje procesom, okoliš i društvo) sa ukupno 20 kriterija. DNK je korisan neovisno od veličine poduzeća, pravnog statusa ili mjesta sjedišta tvrtke.

Kao minimalni standard DNK nudi prije svega mnoge pogodnosti, posebno za mala i srednja preduzeća kao i za organizacije civilnog društva koje žele predati svoju izjavu o održivosti i pri tome zadržati troškove u granicama. Vlastite izjave se objavljuju nakon provjere u bazi podataka Njemačkog kodeksa održivosti.

Naš prvi događaj o informacijama o Njemačkom kodeksu održivosti će se održati 23. februara 2017. godine u 18:30 sati, u suradnji sa KLW Forumom srednje klase. Lokacija: Hotel Eden Wolff, Arnulfstraße 4, 80335 München. Drugi događaj je planiran u Regensburgu početkom godine.

Nove dimenzije ekonomskog i društvenog napretka

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting