Процена утицаја пројекта ЕУ "Промјена"

Октобар 2018

23./24. У октобру 2018. Одржао се је Кицк офф састанак ЕУ пројекта "Лет 'с ЦХАНГЕ" у Берлину. Пројекат је усмјерен против кастрације женских гениталија у Европи. ОЕЦ је одговорна за процјену утицаја пројекта.

Женско генитално кастрирање и сечење (ФГМ / Ц) је светска пракса - види карту. Пројекат "Променимо" у фокус ставља практиковању ФГМ / Ц заједница дијаспоре у Европи. Активности укључују и.а. тренинг агенти за промене који раде локално са погођеним женама, као и тренинг тренера за професионалце. Циљ је холистичко јачање и промовисање видљивости ове пракси с циљем смањења и нестанка истих, односно подизање свести о здравственим, психосоцијалним, а понекад и смртним последицама ФГМ / Ц.

Носилац пројекта је Терре дес Феммес (Берлин), а пројектни партнери су План Интернатионал Немачка (Хамбург), холандска организација ФСАН (Амстердам) и француски НВО Екуипоп (Париз). Партнерске организације доказују дуготрајну потребу за одрживом променом забране ФГМ / Ц. Овај пројекат, Променимо 'наставак је два претходно имплементирана пројекта на исту тему. Као такав, процена утицаја пројекта постаје још важнија. Резултати пројекта и евалуације биће доступни само две године након завршетка пројекта.

Ако желите професионалну евалуација сопствених пројеката, обратите гђу Павлина Вујовић (вујовић@опен-еуропе-цонсултинг.еу) и Андреа Мевалдт (мевалдт@опен-еуропе-цонсултинг.еу).

Нове димензије економског и друштвеног напретка

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting