Четворосмерни међусекторски приступ и иновације у малим и средњим предузећима

Март 2019

Прочитајте занимљив мастер рад госпође Марие Фриесен, која је развијена уз подршку Опен Еуропе Цонсултинг.

ОЕЦ пружа студентима подршку у писању дипломских или мастер студија у нашој компанији. Студенти стичу директан увид у наш консултантски рад, а ОЕЦ тим има користи од нових, освежавајућих перспектива академске заједнице.

Овом приликом желимо да представимо магистарску тезу Марије Фризен на тему "Четвороструки међусекторски приступ и иновације у малим и средњим предузећима".

Главни резултати рада описани су у сажетку:

"Да би остали конкурентни, мала и средња предузећа (МСП) треба да ојачају своје иновационе капацитете, и сходно томе, теза испитује у којој мери међусекторска сарадња заснована на приступу четири хеликса може побољшати иновације малих и средњих предузећа. Пет одабраних пројеката у програму Финансирање ЕУ "Интеррег Б" и дванаест интервјуа са стручњацима истражују како МСП могу проширити своје вјештине и иновацијске ресурсе кроз отворену вишеслојну размјену знања. Вјештине и иновације у таквом окружењу истовремено доносе користи свим партнерима у сурадњи, а рад даље описује фактори успеха и препреке за сарадњу у области социјалних и технолошких иновација у истраживању и развоју, и пружају вриједан допринос одрживом економском расту, који може, у складу са циљевима Европске уније, довести до већег просперитета и кохерентности.

Овдје можете узети потпуни магистарски рад.

Честитамо госпођици Фризен за успјешног мајстора пословне администрације и желимо јој пуно успјеха у њеној будућој каријери.

Андреа Мевалдт и ОЕЦ тим

Нове димензије економског и друштвеног напретка

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting