Uvođenje iskustvenog učenja u školama Bosne i Hercegovine

Juli 2017

OEC inicira, koordinira i upravlja projektom za uvođenje iskustvenog učenja u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova u Sarajevu.

Nakon preliminarnih istraživanja i dizajna koncepta (faza I), projekta je u konačnom obliku (faza II). Za pripremu projekta, ministarstva obrazovanja (Republika Srpska, deset kantona muslimansko-hrvatske federacije, distrikt Brčko, Federalno ministarstvo obrazovanja) nominirale su tehnički tim. Glavne aktivnosti projekta obuhvataju obuku nastavnika i uvođenje iskustvenog učenja u odabrane osnovne škole širom zemlje radi jačanja ključnih kompetencija učenika. Pozitivna iskustva lokalnih nevladinih organizacija i međunarodnih stručnjaka za obrazovanje su uključena u sam dizajn i implementaciju koncepta. Prve tri godine implementacije planiraju se započeti u 2018.

Donator projekta je Porticus Vienna GmbH. Dodatni sponzori za pojedine projektne module su pozvani na učešće. Za dodatne informacije, stojimo na raspolaganju da nas kontaktirate.

Nove dimenzije ekonomskog i društvenog napretka

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting