Svečano otvaranje njemačkog Centra kompetencija u Tuzli

Mart 2017

22. marta 2017. godine u Tuzli (Bosna i Hercegovina) svečano je otvoren njemački Centar kompetencija za robotiku (DRK). Crvenu vrpcu presjekao je robot. 

DRK je uspješno realiziran projekt Masterwerka GmbH iz Njemačke. Lokalni partneri za suradnju za razvitak kurikuluma je Sveučilište u Tuzli. Pored njemačke ambasadorice u Bosni i Hercegovini, gospođe Christiane Hohmann, govore na otvaranju držali su, između ostalog, gradonačelnik grada Tuzle, gospodin Jasmin Imamović i premijer Kantona Tuzla, gospodin Bego Gutić.

U centru se obučavaju lokalni treneri u oblasti robotike i provode pilot-tečajevi za studente/studentice i specijaliste/specijalistice metalne industrije. Projekt je otvoren preko Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvitak (BMZ) i proveden od strane „sequa Gmbh“. OEC je savjetovao pri izrade projekta i podnošenja zahtjeva za financijska sredstva.

Želimo Centru za robotiku sve najbolje i mnogo uspjeha svim sudionicima/sudionicama.

Više informacija o njemačkom Centru kompetencija za robotiku možete pronaći na internet stranici DKR: http://www.dkr.center.

Nove dimenzije ekonomskog i društvenog napretka

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting