PRORURE mreža u Briselu

Septembar 2018

U poslednjoj nedjelji projekta Erasmus plus, PRORAS, Andrea Mewaldt moderirala je debatu o ruralnom razvoju u Evropskom parlamentu.

Projekat Erasmus Plus PRORURE o jačanju civilnog društva u ruralnoj Evropi zaključen je sedmičnim događajima u Briselu. Zadnji korak organizacijskog razvoja koji je moderirala Andrea Mewaldt (OEC) ticu se pitanja i stavova ruralnih područja kao životnim, radnim, ekonomskim, društvenim i kulturnim područjima. Svrha diskusije je promovisanje ove teme i donošenje odluka o istim pitanjima unutar crkve i društva na evropskom nivou.

Prva diskusija održana je u Pojverenstvu biskupske konferencije Evropske komisije COMECE, druga u Evropskom parlamentu i posljednja u Evropskoj komisiji. Pored Zajedničke poljoprivredne politike, interdisciplinarni pristupi raspravljeni su tijekom diskusija, koji (ponovno) potiču ruralni prostor, protive se egzodusu i jačaju civilno društvo. Tokom razgovora, primećene su značajne razlike u 11 evropskih zemalja koje učestvuju u projektu.

Nove dimenzije ekonomskog i društvenog napretka

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting