Procjena utjecaja projekta EU "Promijenimo"

Oktobar 2018

23./24. oktobra 2018. Održao se je Kick off sastanak EU projekta "Let's CHANGE" u Berlinu. Projekt je usmjeren protiv prakse kastracije ženkih genitalija u Europi. OEC je odgovoran za evaluaciju utjecaja projekta.

Žensko genitalno kastriranje i rezanje (FGM / C) je svjetska praksa - vidi kartu. Projekt "Promijenimo" u fokus stavlja prakticiranju FGM/C zajednica dijaspore u Europi. Aktivnosti uključuju i.a. trening agenata za promjenu koji rade lokalno s pogođenim ženama, kao i treninzi za trenere za profesionalce. Cilj je holističko jačanje i promicanje vidljivosti ove praksi s ciljem smanjenja i nestanka istih, odnosno podizanje svijesti o zdravstvenim, psihosocijalnim, a ponekad i smrtnim posljedicama FGM / C.

Nosilac projekta je Terre des Femmes (Berlin), a projektni partneri su Plan International Njemačka (Hamburg), nizozemska organizacija FSAN (Amsterdam) i francuski NVO Equipop (Pariz). Partnerske organizacije dokazuju dugotrajnu potrebu za održivom promjenom zabrane FGM / C. Ovaj projekat ‚Promijenimo‘ nastavak je dva prethodno implementirana projekta na istu temu. Samim time evaluacija učinaka projekta postaje još bitnija. Rezultati projekta i evaluacije će biti dostupni tek dvije godine nakon završetka projekta.

Ako želite profesionalnu evaluacija vlastitih projekata, molimo kontaktirajte gđu Pavlina Vujović (vujović@open-europe-consulting.eu) i Andrea Mewaldt (mewaldt@open-europe-consulting.eu).

Nove dimenzije ekonomskog i društvenog napretka

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting