Obuka i savjetovanje se sve više približavaju

Decembar 2018

Statistika seminara naglašava dobru 2018 godinu.

Zbog promijenjenih zahtjeva kupaca vidimo da se savjetovanje i obuka sve više približavaju. Naše radionice i treninzi su individualno dizajnirani i uvijek imaju savjetodavni karakter; područja su međusobno isprepletena. U formatima obuke i treniranja vidimo trend prema radu u manjim grupama (1 do 4 osobe), istovremeno povećavajući raznolikost formata i mješovitih oblika konsultacija.

Ove godine smo napravili statistiku po prvi put. Naši lični treninzi i obuke u interkulturalnoj komunikaciji, međunarodnim timskim treninzima i individualnim treninzima za emigrante, kao i par i obuka za porodice koje odlaze ove godine, ostvarile su ogroman porast od 56% što nas čini vrlo uzbuđenim.

Obuka i radionice se održavaju širom Evrope, po mogućnosti na licu mjesta, kako bi se direktno upoznali sa formatom. Pripremamo, na primer, rukovodioce nemačkih i međunarodnih biznisa u Litvaniji, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji ili Rusiji, da pratimo timove austro-hrvatskih zajedničkih ulaganja ili švajcarske top menadžere u njegovoj tranziciji iz Kine u Poljsku. Tematski seminari kao što su „Korporativne vrijednosti“, „Održivost“ ili „Volontiranje za preduzeća“ postaju važniji za naše klijente.

U našem savjetodavnom radu uglavnom radimo u različitim oblicima radionica s različitim međunarodnim sudionicima. U strategiji i organizacionom razvoju posebno je korisna upotreba interaktivnih i kreativnih metoda. Prilagodili smo ih od certificiranih instrumenata za obuku. Pored toga, organizujemo i moderiramo višejezične konferencije, seminare, specijalističke konferencije i simpozije, fokus grupe za istraživanje i evaluaciju, itd. Također smo imenovani u Savjetodavni odbor gdje želimo doprinijeti našoj stručnosti i metodologiji savjetovanja.

Svi formati obuke i radionice se redovno ocjenjuju. U 2018. godini, ukupno 922 učesnika ocijenilo nas je ocjenom 1.28 (grafikon 1 vrlo dobar - 5 loš). Hvala vam na povratnim informacijama i radujemo se daljim zanimljivim zadacima.

Nove dimenzije ekonomskog i društvenog napretka

Erfahrungen & Bewertungen zu Open Europe Consulting